Morgenmad

Noywtgxyv2ippazb0ljp

En god start på dagen

Når du har sovet en hel nat, er blodsukkeret lavt, det er mange timer siden du sidst har spist, og kroppen har behov for både mad og væske. Derfor siger man, at morgenmaden er dagens vigtigste måltid. Morgenmaden er afgørende for, hvordan du har det resten af dagen.

Det er en god idé at spise en varieret morgenmad. Den energi, du spiser om morgenen, skal holde i 3-4 timer. Når du kommer til spisefrikvarteret, er det tid til at tanke op igen. Får du ikke nok morgenmad, er det en god idé at have en sund snack med til 10-frikvarteret. Det kan være en fuldkornsbolle, et stykke frugt eller en gulerod.

Indlæring
Når du går i skole skal du hver dag lære noget nyt. Du skal koncentrere dig og være opmærksom i timerne. Morgenmaden betyder rigtig meget for disse ting. Undersøgelser viser, at børn der spiser sund morgenmad er bedre til at lære og koncentrere sig, at undgå skænderier og bedre til at huske. 

En sund morgenmad er en god kickstart på dagen og handler både om ernæring og læring, og uden morgenmad har du svært ved at lære nye ting. En kost rig på fuldkorn og fibre giver kroppen god energi, uanset om du er barn eller voksen. Undersøgelser viser også, at børn der ikke har spist morgenmad, spiser mere usundt resten af dagen og derfor kan få problemer med overvægt!